XXL bed met XXL bescherming

Influencer Fabian Bau vertrouwt op gezonde Osmo TopOil voor de oppervlaktebehandeling van zijn nieuwe DIY-project

Influencer Fabian Bau staat bekend om zijn creatieve werk rond het natuurlijke materiaal hout - van een buggy voor zijn twee dochters tot een eetkamerbank voor het hele gezin en zijn persoonlijke favoriet: delicate Japanse kumiko-panelen. De Berliner ontdekte zijn passie voor houtbewerking tijdens zijn studie terwijl hij op zoek was naar een bijzondere boekenplank met live randen. Geen van de aanbiedingen voldeed aan zijn verwachtingen, dus besloot hij actie te ondernemen: uit een paar eiken planken van de plaatselijke houthandel en enkele geschikte ijzeren buizen werd niet alleen een nieuwe droomplank gemaakt, maar ook de liefde voor het werken met hout werd ontdekt. Nadat Fabian Bau zich online had laten inspireren door het werk van andere houtbewerkers, durfde hij geleidelijk aan meer veeleisende projecten aan te pakken - en met volledig succes! Na anderhalf jaar sleutelen op zijn eigen stille werkbank, begon de Berlijnse influencer zijn projecten te delen op zijn Instagram-kanaal @bauwoodworks en werd hij prompt beloond voor deze stap met een geweldige reactie van kijkers.

Een van zijn huidige DIY-projecten is een XXL-bed van ongeveer 105 kilogram dat in ongeveer 70 uur arbeid is gemaakt en bestaat uit in totaal vier "ingrediënten": hout, lijm, Osmo TopOil en een grote portie creativiteit. De gebruikte 52 mm dikke planken zijn allemaal gemaakt van één enkele Europese eik. Dankzij het slimme ontwerp van de afzonderlijke verbindingen is het bed zonder gereedschap in 2-3 minuten gemonteerd en gedemonteerd.

XXL bed met XXL bescherming

"Ik werk het liefst met massief hout en traditionele houtverbindingen om de natuurlijke schoonheid van het materiaal te benadrukken", legt Fabian Bau uit. "Bij een meubel als een bed is het ook bijzonder belangrijk dat de gebruikte producten absoluut veilig zijn. Gezond leven en esthetiek - twee redenen waarom ik voor de laatste toplaag voor Osmo TopOil Natural Mat heb gekozen." De extreem resistente olie- en wascombinatie is bij uitstek geschikt voor meubeloppervlakken en keukenwerkbladen van massief en gelamineerd hout in binnenruimtes: het laat water eenvoudig parelen, is gegarandeerd voedselveilig en beschermt het hout betrouwbaar tegen vuil en vlekken. De gedroogde behandeling is veilig voor mens, dier en plant en kan daarom ook probleemloos in de keuken of slaapkamer worden gebruikt. "Ik heb in totaal twee lagen TopOil aangebracht. Dankzij de Osmo pads inclusief een Hand Pad Holder was het behandelen super snel en gemakkelijk." Osmo TopOil barst, bladdert of schilfert niet af en is verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren, wat ook de individuele ontwerpvrijheid vergroot. De optimale finishing touch voor een kunstwerk dat letterlijk uitnodigt om te dromen!

Foto's en video's van het XXL-bed met XXL-onderhoud en andere spannende projecten zijn beschikbaar op Fabian's website op www.bau-woodworks.de en op zijn Instagram- en YouTube-kanalen.