Hout voor Buitenshuis

ELKE DAG BESTAND TEGEN ZONLICHT, WIND EN REGEN, hout in de tuin of als gevelbekleding stelt bijzondere eisen aan de constructie en oppervlaktebehandeling. In buitenruimtes kan het op verschillende manieren worden gebruikt. In de tuin kan het ofwel opgaan in de natuurlijke omgeving of opvallen door een moderne en gedurfde stijl te creëren. Houten gevelbekleding zorgt voor veel verschillende looks: een strakke eigentijdse urban stijl, een romantische look of een rustieke Scandinavische uitstraling.

In onze schaverij in Warendorf worden verschillende houtsoorten, van Europees zachthout tot meer exotisch hardhout, thermisch behandeld en geïmpregneerd hout en houtpolymeercomposieten gezaagd en geschaafd in gevelbekleding, terrasplanken, schuttingen en omheiningen. Om individuele smaken te behagen, kunnen op onze houten vlonders en schuttingen veel verschillende oppervlaktestructuren worden gecreëerd, bijvoorbeeld een geborsteld oppervlak met een uitgesproken nerf. Onze bekledingssystemen hebben verschillende designprijzen gewonnen en sieren verschillende gerenommeerde gebouwen en buitencomplexen. Veel van onze meest populaire houtproducten zijn die welke in de fabriek zijn afgewerkt met onze eigen natuurlijke olie- en wascoatings, beitsen en afwerkingen.

Buiten Duitsland zijn de houtproducten van Osmo helaas niet verkrijgbaar. Deze combinatie van schaafmachine en behandeling is echter de optimale set-up om expertise op te doen die wordt gebruikt voor de ontwikkeling van hoogwaardige behandelingssystemen, afwerkingen en reinigings- en onderhoudsproducten specifiek voor hout.

Vraag en Antwoord

We hebben een verzameling van de veelgestelde vragen voor u samengesteld, en we hopen dat ze van dienst zijn. Heeft u nog enkele onbeantwoorde vragen? Neem contact op met ons op.

Osmo verkoopt uitsluitend aan gespecialiseerde dealers met een eigen magazijn, maar een kleine selectie producten is ook verkrijgbaar bij bouwmarkten. Rechtstreekse verkoop aan eindgebruikers is niet mogelijk. Via de dealer zoekfunctie op onze website zijn lokale dealers te vinden.

Op onze website vindt u technische informatie over afzonderlijke Osmo-producten onder de betreffende productpagina. Hier vindt u een gedetailleerde productbeschrijving, evenals een volledige verklaring, veiligheidsinformatieblad en nog veel meer.

Dit hangt allemaal af van hoe het wordt gebruikt. Voor routinematig en voorzichtig dweilen raden we aan om Osmo Wisch-Fix aan het dweilwater toe te voegen. Dit wordt afzonderlijk verkocht en in de Osmo Onderhoudsset voor vloeren. Optimale hulpmiddelen voor het onderhoud van vloeren zijn te vinden in de Osmo Vloerreinigingsset voor vloeren. Als de vloer er dof uit begint te zien, kunt u deze eenvoudig opfrissen met Osmo Vloeibare Onderhoudswas. Dit kan op kleine oppervlakken, b.v. nabij deuren of op plaatsen met veel verkeer, zonder zichtbare overgangen. Als de tekenen van slijtage groter zijn, kan de vloer behandeld worden met de Osmo Onderhoudsolie.