HOUTBEKLEDING

Tot op de dag van vandaag zijn wij de enige producenten die onze houtproducten afwerken met in-house ontwikkelde en geproduceerde behandelinge. Wereldwijd staat Osmo voor Duitse kwaliteit.

Bekleding is als een pantser voor het huis: het beschermt het gebouw tegen wind, regen en zonlicht. Bekleding fungeert echter niet alleen als bescherming, maar ook als designkenmerk. Verschillende profielen geven de woning een ander karakter en sfeer: klassieke plank- en lattenbekleding voor een Scandinavisch gevoel of scheepslap voor een romantische boerenstijl. Bij Osmo wordt een breed scala aan bekledingen van sparren, lariks of douglas geproduceerd in tal van profielen voor elke smaak. Veel bekledingssystemen genieten van een innovatief ontwerp en montagesysteem. Osmo PURE Cladding creëert een strakke, ongestoorde, minimalistische look met zijn verborgen montagesysteem. Met Osmo VERTO Cladding vormen talloze combinaties verschillende breedtes en dieptes op buitenmuren voor een unieke, unieke gevel. Sommige bekledingsprofielen worden in de fabriek afgewerkt met hoogwaardige houtcoatings die zijn ontwikkeld en geproduceerd in de productiehallen en onderzoekslaboratoria van Osmo. Buiten Duitsland is de houten gevelbekleding van Osmo helaas niet verkrijgbaar.

Onze kennis en ervaring van het vervaardigen van houten bekleding volgt in de ontwikkeling van afwerkingen. De unieke combinatie van was en olie in Osmo houtafwerkingen zorgt ervoor dat hout zijn natuurlijke eigenschappen behoudt en vocht opneemt en afgeeft met zijn omgeving. Osmo Landhuisverf produceert een dekkende uitstraling in een groot aantal kleuren; het afgewerkte houten oppervlak behoudt zijn natuurlijke gevoel en textuur. Landhuisverf in verschillende kleuren kunnen met elkaar worden gemengd om individuele tinten te maken. Osmo Natuurlijke Olie Beits kan voor zowel de eerste- en toplaag gebruikt worden, voor een transparante gebeitste look. Het bevat biociden om hout te beschermen tegen schimmels en algen. Osmo Natuurlijke Olie Beits wordt geleverd in een grote selectie grijstinten om een ​​gelijkmatige patina op bekleding te produceren voordat het natuurlijke vergrijzingsproces begint. Voor wie de natuurlijke houtkleur wil behouden, heeft Osmo een Uv-beschermer voor hout ontwikkeld: Osmo UV-Beschermingsolie. Met twee lagen Osmo UV-beschermingsolie wordt het natuurlijke vergrijzingsproces op verticale oppervlakken geblokkeerd met een UV-beschermingsfactor van 12 in vergelijking met onbehandeld hout. Als toplaag op gekleurde houten oppervlakken verlengt het de intervallen tussen renovaties. Osmo UV-Beschermingsolie is ook verkrijgbaar met actieve ingrediënten om schimmel-, algen- en schimmelaantasting te voorkomen.

Osmo Holz und Color - Fassaden - Verto

Tips & tools

BEHANDELING VOOR BEKLEDING

Bekijk onze afwerkingen voor gevelbekleding!

Overzicht van onze producten

 

HOUT AFWERKINGEN VOOR TUINHUISJES & CARPORTS

Lees meer over onze afwerkingen voor tuinhuisjes & carports!

Overzicht van onze producten

 

VERBRUIKSMETER

HOEVEEL HEB IK NODIG?

Met onze verbruiksmeter kan snel en eenvoudig de juiste hoeveelheid die nodig is voor uw project worden berekend. Volg ons advies in de productinformatiebladen voor de juiste toepassing.

Ga naar de Verbruiksmeter