MEUBILAIR PALLETS & BOUWPLANKEN

Tot op de dag van vandaag zijn wij de enige producenten die onze houtproducten afwerken met in-house ontwikkelde en geproduceerde behandelinge. Wereldwijd staat Osmo voor Duitse kwaliteit.

In doe-het-zelfprojecten stellen we onze creativiteit, kennis en vaardigheden op de proef. Niets maakt ons trotser dan te zeggen: “Dit heb ik gemaakt”. In de doe-het-zelfwereld zijn upcycling en gerecycled hout momenteel hot topics. Creatieve geesten gebruiken op innovatieve wijze verouderde materialen om unieke meubelstukken en accessoires te maken.

Passend bij deze trends in huis- en tuininrichting, produceert Osmo houtproducten met een upcycled of gercyclede look voor gebruik in doe-het-zelfprojecten. Osmo Bouwplanken zijn massief houten vuren planken met de ruw gezaagde structuur van gebruikt hout. Met deze planken kunnen unieke meubels en decoraties worden gecreëerd met de charme van hergebruikt hout, maar met de professionele en egale behandeling van Osmo. Voor upcyclingprojecten met een industriële look zijn Europallets een populair bouwmateriaal. Deze “transporthelpers” zijn compact, stabiel en veelzijdig inzetbaar. Doe-het-zelvers worden echter wanhopig wanneer ze het vochtige en splinterige hout proberen te schuren en te coaten. Dit is waar Osmo Meubelpallets van pas komen. Ze zijn gemaakt van gedroogd, geschaafd vurenhout dat professioneel is behandeld met Osmo afwerkingen. Osmo DIY-houtproducten worden in de fabriek afgewerkt in hoogwaardige houtbeitsen en afwerkingen die zijn ontwikkeld en geproduceerd in de productiehallen en onderzoekslaboratoria van Osmo. Helaas zijn Osmo DIY houtproducten niet verkrijgbaar buiten Duitsland.

Voor het volgende doe-het-zelf-project heeft Osmo echter een ruime keuze aan houtafwerkingen en beitsen in een veelvoud aan kleuren. Voor projecten in de tuin produceert Osmo Country Color een dekkende afwerking op hout zonder biociden; het afgewerkte houten oppervlak behoudt zijn natuurlijke gevoel en textuur. Country Color in verschillende kleuren kunnen met elkaar worden gemengd om individuele tinten en tinten te maken. Binnen in huis voegt Osmo Wood Wax Finish een vleugje kleur toe aan doe-het-zelfprojecten. Het is verkrijgbaar in 14 transparante en 10 intense kleuren, van klassieke houttinten tot gedurfde primaire kleuren. Net als Osmo Country Colour kunnen de verschillende kleurtonen van Osmo Wood Wax Finish met elkaar worden gemengd om unieke tinten en tinten te creëren. De unieke combinatie van was en olie in Osmo-houtafwerkingen en -beitsen zorgt ervoor dat hout zijn natuurlijke kenmerken behoudt en vocht opneemt en afgeeft met zijn omgeving.

Tips & tools

DOE HET ZELF!

Zoeken naar inspiratie? Bekijk onze projectideeën voor de doe-het-zelver!

Osmo Inspiratiegids

BEHANDELING VOOR TUINMEUBELEN

Bekijk onze afwerkingenvoor tuinmeubelen!

Overzicht van onze producten

HOUT AFWERKINGEN VOOR SPEELPLEINEN & ZANDBAKKEN

Lees meer over onze afwerkingen voor speeltuinen en zandbakken!

Overzicht van onze producten

VERBRUIKSMETER

HOEVEEL HEB IK NODIG?

Met onze verbruiksmeter kan snel en eenvoudig de juiste hoeveelheid die nodig is voor uw project worden berekend. Volg ons advies in de productinformatiebladen voor de juiste toepassing.

Ga naar de Verbruiksmeter