Terras

Tot op de dag van vandaag zijn wij de enige producenten die onze houtproducten afwerken met in-house ontwikkelde en geproduceerde behandelinge. Wereldwijd staat Osmo voor Duitse kwaliteit.

De tuin is meer dan alleen een buitenruimte; het maakt deel uit van het huis. Hier kunt u vrienden en familie ontmoeten voor barbecues en gezellige avonden onder de nachtelijke hemel. Nergens is het beter om te ontspannen dan op het terras, de buitenwoonkamer. Osmo gebruikt een grote verscheidenheid aan houtsoorten, van zachthout zoals grenen en lariks tot exotische houtsoorten zoals Cumaru en Ipe en klassiekers zoals Bangkirai, om massief houten terrasplanken te produceren. Terrasplanken worden bij Osmo ook gemaakt van duurzamere houtsoorten, zoals thermisch gemodificeerd hout en geïmpregneerd grenen. Massief houten vlonders van Osmo zijn er in een brede selectie van verschillende texturen, bijvoorbeeld glad geschaafd, geribbeld, gegroefd, enz. Elke textuur heeft een heel specifieke look en gevoel onder de voeten. Osmo massief houten vlonders kunnen op verzoek ook in de fabriek worden afgewerkt met in eigen huis ontwikkelde en geproduceerde hoogwaardige behandeling.

Een van de snelst vernieuwende grondstoffen ter wereld is bamboe en het wordt al honderden jaren gewaardeerd om zijn uitstekende eigenschappen als bouwmateriaal in Azië. In combinatie met hightech polymeren en additieven wordt het het UV-stabiele en slijtvaste materiaal, bamboe-polymeercomposiet (BPC). Osmo gebruikt deze polymeercomposiet om Osmo Multi-Deck te produceren, een extreem duurzame terrasplank van hoge kwaliteit die verkrijgbaar is in een verscheidenheid aan kleuren en oppervlaktestructuren. Osmo Multi-Deck kan net als gewone houten vlonders gezaagd en geplaatst worden. Helaas zijn Osmo houten vlonderplanken en Osmo Multi-Deck niet verkrijgbaar buiten Duitsland.

Onze kennis en ervaring van het vervaardigen van terrasplanken van hout en polymeercomposiet volgt in de ontwikkeling van coatings, beitsen en onderhoudsproducten. De unieke combinatie van was en olie in de Osmo producten zorgt ervoor dat hout zijn natuurlijke eigenschappen behoudt en vocht opneemt en afgeeft met zijn omgeving. Door de introductie van Osmo Terras-Olie heeft Osmo een product ontwikkeld dat voldoet aan de eisen van vlonderplanken. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren die passen bij en passen bij de natuurlijke kleur van de meest voorkomende houtsoorten die in terrasplanken worden gebruikt, bijvoorbeeld Bangkirai, Douglas of Garapa. Versleten oppervlakken die aanvankelijk met Osmo Terras-Olie zijn behandeld, kunnen zonder schuren en zonder zichtbare overgangen worden overschilderd. Wanneer houten vlonders nat worden door weer en wind, bestaat er een hoog risico op uitglijden en vallen. Om extra veiligheid voor het hele gezin te bieden, heeft Osmo een kleurloze toplaag voor terrasplanken gemaakt met speciale antislipdeeltjes. Osmo Antislip Terras-Olie is verkrijgbaar in twee slipweerstandsklassen, R9 en R11.

Zonder een gepigmenteerde laag op het terras breekt zonlicht de lignine in hout af en regen spoelt de lignine weg. Het resultaat is een vergrijsd, verouderd en lelijk houten terras. Osmo Houtontgrijzer Power-Gel herstelt de warme natuurlijke houtkleur. Dankzij de niet-druipende formule is de applicatie vrij eenvoudig: borstel de gel op het oppervlak, wacht 20 minuten en spoel af met water. Na droging kan het oppervlak worden behandeld met Osmo Terras-Olie om de herstelde houtkleur te behouden.

Osmo Holz und Color - Creativ Terrassendielen

Tips & tools

BEHANDELING VOOR HOUTEN TERRAS

Bekijk onze houtafwerkingen voor tuindekken!

Overzicht van onze producten

HOUT Afwerkingen VOOR TRAPPEN & ZWEMBADDEKKEN

Lees meer over onze producten voor trappen en zwembaddekken!

Overzicht van onze producten

VERBRUIKSMETER

HOEVEEL HEB IK NODIG?

Met onze verbruiksmeter kan snel en eenvoudig de juiste hoeveelheid die nodig is voor uw project worden berekend. Volg ons advies in de productinformatiebladen voor de juiste toepassing.

Ga naar de Verbruiksmeter