Landesgartenschau Bad Iburg

Verto Gevelsysteem versiert paviljoen in Landesgartenschau Bad Iburg

Bij de Landesgartenschau, een regionaal tuinfestival in Bad Iburg, Duitsland, is een van de grootste attracties de canopy walk. Bezoekers kunnen op een hoogte van 10 tot 28 meter slenteren, oog in oog met massieve boomtoppen. Over 439 meter slingert de rolstoeltoegankelijke promenade langs 630 bomen en biedt uitzicht op een dieren- en plantenwereld die normaal gesproken verborgen blijft voor ons grondbewoners.

Niet alleen de natuur in Bad Iburg is de moeite waard, maar ook de architectuur op het tuinfestival. Als informatiecentrum voor het omliggende natuur- en geologisch park creëerden de architecten het TERRA.vita-paviljoen en bekleedden de gevel met het VERTO-bekledingssysteem van Osmo. De organische vorm van het paviljoen en het gebruik van duurzame materialen vertegenwoordigen de verbinding met de natuur en het culturele landschap en zijn een voorbeeld van verantwoord omgaan met de omgeving. Als het tuinfestival in oktober ten einde loopt, blijft het paviljoen dienst doen als kassa en entree voor de canopy walk.

NATUURLIJK EN DUURZAAM

De focus van de paviljoenarchitectuur ligt op milieu- en klimaatvriendelijke aspecten - dus het gebruik van houten bekleding van Osmo past hier perfect bij. Cruciaal voor de beslissing van Osmo om zich aan het project te binden, waren de unieke vorm en succesvolle integratie van de structuur in de omgeving en de directe omgeving: Bad Iburg ligt op slechts 30 kilometer van het hoofdkantoor in Warendorf.

VERTO Cladding System is speciaal ontwikkeld voor verticale installaties en biedt een grote ontwerpvrijheid. In Bad Iburg kwamen de ruw gezaagde VERTO-profielen van Siberisch Lariks in gebruik, die dankzij Osmo Natuurlijke Olie Beits Agate Zilver een unieke uitstraling genieten. VERTO Cladding System bevat profielen die variëren in breedte, dikte en kleur en zijn er in vier formaten. Hierdoor zijn talloze combinaties mogelijk om te mixen en matchen. Afhankelijk van hoe ze worden gecombineerd, kan driedimensionaal worden geproduceerd. De strakke lijnen en moderne uitstraling van VERTO zijn duidelijk terug te vinden in het TERRA.vita Paviljoen en geven dit bijzondere gebouw een passende finishing touch.

Landesgartenschau Bad Iburg

GEBRUIKTE PRODUCTEN