De ingrediënten voor gezond leven

Osmo Hardwax-Olie beschermt houten vloeren effectief en duurzaam tegen vuil, vlekken en slijtage. Tegelijkertijd helpt het om een ​​gezonde leefomgeving in huis te creëren.

Om u, de consument, de mogelijkheid te geven om de kwaliteit en veiligheid van onze producten zelf te zien, publiceren we lijsten met onze ingrediënten op internet. Deze "volledige verklaringen" inclusief ingrediënten en de bijbehorende certificaten en accreditaties zijn te vinden op onze website. De naam Osmo staat al meer dan 100 jaar voor betrouwbare houtproducten en al meer dan 50 jaar voor hoogwaardige en veilige houtafwerkingen. Voor uw vertrouwen willen we onze klanten over de hele wereld bedanken - door de grootst mogelijke transparantie te bieden.


Duurzaamheid & certificaten

Hoe OSMO HARDWAX-OIL een gezonde leefomgeving ondersteunt:

  • Osmo Hardwax-Olie is gebaseerd op natuurlijke wassen die zijn goedgekeurd voor de voedingsindustrie
  • Veilig voor mens, dier en plant
  • Geschikt voor kinderspeelgoed (volgens Duitse DIN 53160 en DIN EN 71.3)
  • Geen schadelijke biociden, geen conserveermiddelen of aromatische verbindingen
  • Voedselveilig (Euronorm EN 1186)
  • Geen allergieveroorzakende terpentijnoliën

Ingrediënten uitgelegd in eenvoudige taal

1. DE BASIS: NATUURLIJKE OLIN EN WASSEN
Natuurlijke oliën en wassen zijn de belangrijkste ingrediënten in Osmo Hardwax-Olie. Zonnebloemolie, sojaolie en distelolie werken als bindende componenten en dringen diep in het hout door. Wassen beschermen het hout van buitenaf en vereenvoudigen de verzorging en het onderhoud. Om de buigzaamheid van de was te verbeteren, hebben we paraffine van hoge kwaliteit toegevoegd.

2. AANBRENGEN: OPLOSMIDDELEN
Oplosmiddelen zijn nodig om het aanbrengen met een kwast te vergemakkelijken. In onze producten gebruiken we benzeenvrije gedearomatiseerde terpentine. Dit type terpentine is vrij van schadelijke aromatische verbindingen en vrijwel geurloos. Wanneer de afdronk droogt, verdampt de terpentine. We zien af ​​van het gebruik van allergieveroorzakende "natuurlijke oplosmiddelen", zoals sinaasappelolie of terpentijnolie, omdat bekend is dat terpentijnolie een hoofdoorzaak van dermatitis is.

3. KLEUR: AARDE
Voor het subtiele kleureffect van Osmo Hardwax-Olie Farbig gebruiken we kleigesteente en aarden van minerale oorsprong. Alle aarden zijn ontdaan van eventuele sporen van zware metalen en zijn dus volkomen veilig.

4. ZO WEINIG ADDITIEVEN ALS MOGELIJK
Om de technische eigenschappen te verbeteren, worden kleine hoeveelheden additieven in een product toegevoegd. Osmo is uiterst conservatief met additieven. In Osmo Hardwax-Olie vindt u geen conserveringsmiddelen, aromatische verbindingen of biociden. De kleinste hoeveelheid additieven is nog nodig om ervoor te zorgen dat Osmo Hardwax-Olie gelijkmatig opdroogt, geen film vormt en water afstoot. We gebruiken geen additieven die geclassificeerd zijn als giftig of zeer giftig in een Osmo-product.

De ingrediënten voor gezond leven