Echte handarbeid

Met HandXcenter heeft Osmo een nieuw applicatiegereedschap voor het interieur geïntroduceerd om de beste resultaten te bereiken bij de behandeling van houtoppervlakken.

Naast een uitgebreid assortiment houtproducten en coatingsystemen biedt Osmo een grote selectie gereedschappen en accessoires voor het optimaal bewerken en coaten van hout en houten oppervlakken. Met HandXcenter heeft Osmo het aanbod van verwerkingsgereedschap uitgebreid. Deze nieuwe ontwikkeling maakt een professionele toepassing van coatings op oliebasis mogelijk voor het kleuren en onderhouden van houten oppervlakken. Daarom kan HandXcenter voor twee toepassingsgebieden worden gebruikt en dankzij de gelijkmatige verwerking van coatings produceert het een homogene en hoogwaardige oppervlakteafwerking.

Geoliede houten oppervlakken - verfrissing en onderhoud

Voor het opfrissen of onderhouden van geoliede houten oppervlakken - zoals meubels, tafelbladen en werkbladen - is HandXcenter het optimale hulpmiddel. Na een grondige reiniging van het oppervlak met Osmo Intensive Cleaner wordt Osmo Onderhoudsolie of TopOil aangebracht en verdeeld. Met een witte pad aan de klittenbandschijf wordt de olie gelijkmatig in het oppervlak gewreven. Het resultaat is een schoon, goed onderhouden en beschermd houtoppervlak dat bestand is tegen vuil en slijtage.

Kleur toevoegen met coatings op oliebasis

Voor de individuele kleuring van houtoppervlakken kunt u kiezen uit verschillende Osmo producten. Of het nu gaat om Osmo Oil Stain, Wood Wax Finish, Polyx®-Oil Tints of 2K Wood Oil - ze zijn allemaal eenvoudig en snel aan te brengen met Osmo HandXcenter. Eerst wordt de gekleurde olie zeer dun op het oppervlak aangebracht met een microvezelroller, platte kwast of een pluisvrije doek. Onmiddellijk daarna wordt de coating verdeeld en gepolijst met Osmo HandXcenter tot er een uniforme kleuring is bereikt. Voor een intense kleur dient het proces herhaald te worden nadat de eerste laag volledig is opgedroogd. Om het behandelde oppervlak effectief en duurzaam te beschermen, wordt een blanke toplaag met Osmo Polyx®-Oil of Spray-Wax aanbevolen.

Echte handarbeid met HandXcenter