Verrassend veelzijdig: trendy kleur grijs

Veelzijdig stijlvol en on-trend: grijs is een onderschatte kleur, die verschillende mogelijkheden biedt voor creatieve woninginrichting.

Niet al het grijs is hetzelfde

Grijs heeft karakter. Vooral in combinatie met wit of zwart kan een passende grijstint gevelbekleding, schuttingen, tuinhuisjes en privacyschermen een vleugje ware elegantie geven. Uit deze combinatie kunnen vele variaties voor klassieke en rechtlijnige ontwerpen worden gecreëerd. Maar ook voor effen ontwerpen over het hele oppervlak is grijs een goede keuze.

Grijs heeft veel potentie

Grijs concurreert niet met kleurrijke bloesems en bloemen in de tuin; integendeel, het laat de natuurlijke kleuren juist beter uitkomen. Grijskleurige vlakken winnen aan uitstraling wanneer ze worden doorbroken en gecombineerd met contrasterende kleuren zoals rood of blauw. Hoe veelzijdig grijs eigenlijk is, valt snel op: meubels, bloembakken of kruidenstandaards in de juiste tint grijs passen beter in de tuin.

Grijs en ondoorzichtig: een sterk kleureffect

Dekkende afwerkingen, bijvoorbeeld Osmo Dekkende Beits, in verschillende grijzen geven een sterk kleureffect en zorgen voor duidelijke contrasten tussen verschillende kleurvlakken. Osmo Dekkende Beits droogt zeer snel en is spuitbaar. Osmo Landhuisverf is er in de meest uiteenlopende kleuren. Beide houtafwerkingen zijn weerbestendig en verbergen de natuurlijke houtkleur, maar de textuur en nerf van het hout blijven zichtbaar. Alle kleuren uit dezelfde productlijn kunnen met elkaar gemengd worden.

Grijs en transparant: hout blijft zichtbaar

Wil je dat het karakteristieke houtoppervlak nog te zien is, maar wil je het ook kleuren met een beschermende houtbeits? Dan is een transparante kleurbehandeling met Osmo Eenmaalbeits HS Plus precies de juiste keuze. Het voordeel: het hout hoeft maar één keer gecoat te worden. Dankzij het hoge oliegehalte wordt met deze houtbeits ook een hoge dekking bereikt. Dat bespaart geld en tijd. De kleuren basaltgrijs, kwartsgrijs en patina geven hout een unieke elegante uitstraling.

Dekkende grijze kleuren

Transparante grijze kleuren